Scrisul, primul pas pe drumul cunoașterii

 

Pelikan Griffix.Scrisul, primul pas pe drumul cunoașterii.

         Scrisul, primul pas pe drumul cunoașterii.

  Uni ar zice că e cititul, dar eu cel puțin țin minte că le-am învățat în paralel. Bastonașe, cerculețe, primul exercițiu de răbdare și atenție sută la sută dedicată unei acțiuni. Ca și copii de grupa mare, atenția, imaginația, concentrarea și plictiseala sunt într-o permanentă competiție. Apare pentru prima dată o responsabilitate, trebuie să facem ceva fie că vrem, fie că nu.
Scrisul de mână se dezvoltă în această perioadă formativă, iar deprinderile rele dacă rămân necorectate, vor fi acoperite cu straturi de amintiri, vor devenii subconștient și ne vor urmări o viață. Ei bine, Pelikan, o companie care produce instrumente de scris de mai bine de 170 de ani a dezvoltat cel mai bun ajutor pentru cei mici. Un sistem perfecționat, dezvoltat de oamenii de știință împreună cu educatori. Pelikan ne aduce în față sistemul Griffix, în 4 pași.
Instrumentele de scris sunt asemănătoare ca design, ele arătând foarte bine, moderne, fiecare având un grip bine definit, uniform aderent, materiale de foarte bună calitate și nici o urmă de materii prime toxice.
Griffix este primul sistem complet care furnizează o susținere substanțială în procesul de a învăța cum să scrii de la început până la succes. Prin urmare, Pelikan propune o gamă de unește patru instrumente de scris care te învață să scrii, pentru a forma un sistem coerent, secvențial: creionul cerat, creionul grafit, roller-ul și tradiționalul stilou.
Primul pas este creionul cerat, disponibil ca și set în 8 culori frumoase. Este instrumentul de scris perfect pentru preșcolari. Ajută la învățarea elementelor de bază ale scrisului: prinderea corectă a instrumentului și presiunea exercitată asupra suprafeței de scris. Alunecarea pe hârtie este una foarte lină, iar sistemul inovator de ajustare a minei este foarte practic și ușor de folosit. Deoarece mâna dominantă a copilului încă nu este bine definită, grip-ul este conceput atât pentru stângaci cât și pentru dreptaci. Mami și tati vor fi fericiți deoarece coloranții alimentari, non-toxici, din componența minei pot fi curățați ușor de pe hăinuțe și pereți.
Următorul pas, creionul grafit are deja un grad mai ridicat de precizie, urma lăsată pe hârtie permite mai multe detalii să iasă în evidență la scrisul micuților. Apare o față zâmbitoare pe corpul instrumentului care, dacă este îndreptată către elev, ea indică că este ținut corect. Următorul pas este un roller cu cerneală. Acest pas reflectă pregătirea elevului pentru scrisul cu stiloul. Reprezintă trecerea de la scrisul cu creionul la cel cu cerneală. ca la final să găsim stiloul tradițional.
Stiloul, are o peniță de mărimea -A- special concepută, foarte rezistentă, fiabilă dar ușor flexibilă în același timp, astfel dacă se apasă prea tare, ce se întâmplă des în cazul începătorilor , ea nu va suferii deformări sau se va strica. Vârful penițeie este foarte neted, el nu zgârie, iar sistem de curgere este cel patentat de Pelikan, înrudit cu cel care îl găsim pe instrumentele de scris de lux, pentru care compania este cel mai bine cunoscută.
Instrumentele Griffix pentru pasii 2,3 și 4 sunt disponibili atât pentru dreptaci cât și pentru stângaci.
În concluzie, sper că v-am facut o bună introducere în lumea scrisului pentru cei mici cu ajutorul pașilor Griffix. Mii de părinți din toată Europa au folosit acest sistem cu rezultate minunate, iar acuma este rândul dumneavoastră!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.